martes, julio 08, 2008

"HEROIS QUOTIDIANS"

Fantàstic programa. Herois Quotidians, el porten Juan Carlos Ortega i Empar Moliner, i ens presenten reportatges tipus mockumentary (fals reportatge) sobre fets quotidians. En el primer episodi, un documental sobre un suposat cantautor, Ramón Muñoz, ànima besona de Paco Ibáñez, mateixa veu i mateixa guitarra però... de dretes! Un cantautor que viatja amb BMW, assaja les seves cançons mentre saboreja una copa de bon vi, té un públic format per iaios i les seves lletres són denúncies contra l´abortament i demès consignes conservadores. Divertidíssim i surrealista, com és el sentit de l'humor de l´Empar Moliner, que per fi té un programa on pot fer i desfer al seu gust. En l'episodi d'ahir, boníssim, una institució pren cura dels maitres de restaurant que han desenvolupat terribles enfermetats mentals desprès d'haver quedat traumatitzats en els seus restaurants de luxe quan algú els hi demanava el "vi de la casa en gerra" i d´altres cutrades. Un dels malalts, per calmar els nervis i una propensió a tocar-se els genitals compulsivament, tenia com a terapia el dibuix, i la metgesa li feia pintar, com si fos un nen, la fotografia d´un cuiner, Ferran Adrià, i el pobre maitre malalt li dibuixava unes banyes satàniques i uns ullals tipus vampir. El missatge estava clar: els maitres són les víctimes oblidades de l'explosió dels cuiners-estrella.
Herois Quotidians té bones dosis d'humor políticament incorrecte que no serà entès per molta gent. Espero que això no els faci afluixar i que la direcció de TV3 no s'espanti. El programa val la pena.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola marquitos!!!

vas veure el de l'ampollot???? el clarivident que desvelava l'error intrigulero entre el gruyere i l'emmental era el meu germà!!!

Anónimo dijo...

ah si!!!

que sóc la susana :) (taller verd, taller verd!!)